Vrijmetselaarsloge Industria Nr. 255 te Drachten

Avond voor belangstellenden op 3 oktober 2024 !

Nieuwsgierig naar vrijmetselarij? Bent U erin geïnteresseerd? 

Stap over de drempel op 3 oktober 2024 voor een open voorlichtingsavond van de vrijmetselarij van loge Industria Drachten.

Laat u informeren over het doel en de werkwijze van de vrijmetselarij in het algemeen en maak kennis met enkele vrijmetselaren van Loge Industria.

Maak uw belangstelling vooraf kenbaar via het aanmeldformulier of via de secretaris van de loge: secretaris@logeindustria.nl

Algemene informatie:

Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing en zeker geen sekte of geheim genootschap. Het is een levenshouding. Wij zoeken naar de verdieping van ons bestaan en naar manieren om, beginnend bij onszelf, een betere wereld te creëren. Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die óók vrijdenken. Je wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogma’s. Jij zoekt jouw eigen route door het leven. Je zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren en waar je jouw gedachten kunt spiegelen.

Hoe ziet de avond eruit?

We maken er een mooie avond van. Na een kennismaking van de aanwezigen volgt er een korte inleiding rond de vrijmetselarij. Daarna ontvouwt zich er een gesprek tussen de broeders en belangstellenden over bijvoorbeeld symboliek, rituaal, wat we doen en onderwerpen die naar voren komen. Verder wordt de werkplaats, die ook wel Tempel genoemd wordt, die in het gebouw aanwezig is bezocht om de sfeer te proeven en een beeld te krijgen door er zelf te zijn.

De avond begint rond 19:30 met een kopje koffie

Persoonlijk vooraf aanmelden bij de secretaris is verplicht. U kunt dit doen via het aanmeldformulier.

Adres: loge gebouw | Schoterlandse weg 30 |  Hoornsterzwaag   | gratis parkeren